Предимства на онлайн пазаруването



Онлайн пазаруването вече е неизменна част от живота да много хора по света. До скоро този вид пазаруване не беше много популярен в България, но нови проучвания сочат, че всеки втори българин, използващ интернет, си е купувал или поръчвал нещо чрез мрежата. Онлайн пазаруването има известни недостатъци, но предимствата са много повече. Да разгледаме някои от тях.

Спокойствие

 На всички ни се е случвало да влезем например в магазин за дрехии от там да ни "поеме" досадна продавачка с непрестанни въпроси и препоръки. В интернет имаш колкото си време поискаш да избереш, разгледаш стоката и сам да решиш дали ти е необходима или не.

Време

 За съжаление не всичко което ни е необходимо се намира в нашия квартал. А в градски условия това да достигнеш до даден магазин изглежда като мисия от Сървайвър. Да не говорим за изхарчените пари за безбожно скъпия бензин. А проблема е, че е много вероятно това, което ни трябва да го няма в първия магазин, после отиваме във втория, третия и т.н. И за една тениска отива целия ден. В онлайн пространството ако не ти хареса един магазин просто отваряш сайта на друг.

Избор

 В колкото и голям град да живеете, колкото и мола да има в него със сигурност няма да имате избора на Онлайн магазините. Само в България има над 1000 онлайн магазина. Да не говорим за чуждестранните, към които напоследък се ориентират много българи. Е колкото странно и тъпо нещо да търсите със сигурност ще го намерите!

Пари

 Може би и най- важното предимство. Надценките в онлайн магазините са изключително малки, а някои работят и без такива и печелят само от реклами в сайта. Всъщност като си купуваме хляба освен него плащаме и наема на помещението, заплатите на служителите и всякакви такси, сметки и данъци на фирмата. В интернет магазините тези разходи ги няма и оттам идва разликата в цената.